Local

Luna mai este luna participării la festivaluri pentru Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani va participa la sfârșitul acestei săptămâni, cu spectacolul „La Academie”, de Alexandra Felseghi, regia Andrei Măjeri, la Festivalul „Buzău Iubește Teatrul”.

După ce a fost prezent la Suceava, pe 13 mai, la Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec cu spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!”, regia Andro Enukidze și la Tg. Jiu, în data de 18 mai, la Festivalul Internațional de Teatru „Elvira Godeanu”cu spectacolul „La Academie”, regia Andrei Măjeri, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani va participa duminică, 26 mai, la Festivalul Buzău Iubește Teatrul.

Duminică, 26 mai, de la ora 19.00, actorii botosăneni vor juca spectacolul „La Academie” pe scena Teatrului „George Ciprian” din Buzău în cadrul Festivalului „Buzău Iubește Teatrul”, festival care se va desfășura în perioada 25 mai -1 iunie.

Scenografia spectacolului este semnată de Adrian Balcău, coregrafia de Victoria Bucun, iar sound-design-ul de Adrian Piciorea. Din distribuția spectacolului fac parte: Gina Patrașcu-Zamfirache, Dana Bucătaru, Crenola Muncaciu, Cezar Amitroaei, Ioan Crețescu, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Radu Dragoș și elevii Ionuț Crețu, Matei Său.

„LA ACADEMIE este prima mea abordare a ceea ce se cheamă «teatru popular», un tribut adus mediului rural românesc, căruia îi aparțin și de la care mă revendic. Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs, a unor grimase exprimate prin ludic și grotesc. Pociți, sleiți de forțe și adunați de spate, de munci, de abandon și bătrânețe, ei reușesc să-și descrețească frunțile, organizându-și propriile bucurii, imaginându-și libertăți și înșfăcându-și soarta chiar de gât. Ei sunt puternici, mândri și frumoși. Sunt liberi.

Spectacolul nostru poate fi receptat ca o comedie pastorală, agrestă, bucolică, câmpenească, rustică sau rurală… Pe scurt, cu țărani. Dar poate fi și, totodată, răsturnat spre o tragedie în desfășurare. Spre un iminent cataclism.” (Andrei Măjeri)

Spectacolul „La Academie” a participat anul trecut la Festivalul Național de Teatru. Festivalul Național de Teatru, s-a aflat anul trecut la a XXXIII a ediție și este un festival reprezentativ pentru viața teatrală din România, sub egida Uniunii Teatrale din România.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page