Diverse

DIVERSE | Cum să folosești urzici pentru tratamentul colonului iritabil dar și pentru eliminarea metalelor grele din corp!

Vindecătoare de excepţie, cu un conţinut impresionant de aminoacizi, vitaminele A,  B2, C şi K, săruri de calciu, fier, siliciu, magneziu, potasiu, urzicile pot fi folosite cu succes în cazul colonului iritabil.

Pentru aceasta, se recomandă sucul obţinut prin mixarea timp de două minute a frunzelor cu un pahar cu apă.

Sucul obţinut are efect cicatrizant, calmant şi ajută la refacerea ţesuturilor tubului digestiv. Se consumă de trei ori pe zi.

O cură de 30 de zile cu acest suc ajută şi la vindecarea hemoroizilor, întăreşte vasele de sânge, împiedică inflamaţia şi sângerările.

Atât salata, cât şi sucul de urzici proaspete, au un efect imunoreglator remarcabil, fiind de mare ajutor în tuse, astm sau alergii.

Persoanele care consumă urzici îşi reglează ritmul cardiac şi tensiunea arterială, îşi pot mări capacitatea de efort.

Se face o cură de o lună, cu suc preparat în modul descris mai sus.

Ceaiul de urzici ajută la eliminarea metalelor grele, stimulează lactaţia şi ajută la recuperarea energiei după naştere.

Cum se prepară?

Peste o lingură de urzici se toarnă o ceaşcă cu apă caldă (nu clocotită, pentru ca planta să îşi păstreze proprietăţile), se lasă la infuzat 10-15 minute şi se strecoară.

Se consumă zilnic până la patru ceşti de ceai, cu înghiţituri mici, fără adaos de zahăr.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page