Politic

POLITIC | Sondaj CURS: S-a dublat intenția de vot față de ALDE în comparație cu alegerile parlamentare din 2016

După 16 luni de la alegerile parlamentare din 2016, intenția la vot a românilor s-a schimbat semnificativ. Conform celui mai recent sondaj realizat de institutul de sondare CURS, intenția de vot față de Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) s-a dublat față de momentul alegerilor parlamentare, confirmând astfel trendul pozitiv pe care partidul s-a aflat de-a lungul ultimului an în ceea ce privește încrederea românilor.

Comparativ cu scorul obținut la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016, intenția de vot față de ALDE se află potrivit CURS la 12%, comparativ cu scorul de 6% obținut în decembrie 2016. ALDE devine treptat principalul partid de centru-dreapta din România, în vreme ce PNL scade în mod constant.

Acest sondaj se încadrează în linia celor care au apărut în ultima perioadă și care au scos în evidență trendul ascendent pe care se află ALDE.

Sociologul Marius Pieleanu a declarat la emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3 că ALDE, conform datelor Avangarde, se află undeva în jurul cifrei de 15%, putând să treacă de acest procent în funcție de organizarea pe care o va avea.

„ALDE are un scor mai mare decât dublu după analiza Avangarde, fără luna Martie. La Avangarde e undeva la 15% partidul dlui Tăriceanu. E un partid care pune probleme și care contează. În multe județe, partidul condus de dl Tăriceanu depășește PNL. Totul este să și reușească să scoată acest electorat care e favorabil ALDE la vot, pentru că poate obține lejer un scor cu două cifre. (…) ALDE poate să se ducă de la 15% în sus, depinde de organizare”, a spus Marius Pieleanu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page