Sanatate

SANATATE | Rozmarinul, condiment vindecător pentru durerile menstruale

Rozmarinul este un condiment foarte placut si aromat care este utilizat pe scara larga in gatit dar si ca un mijloc pentru diverse tratamente spa.

Este ciudat, totusi, ca proprietatile curative ale acestei plante minunate au ramas intotdeauna nestiute.

Societatea germana de doctori naturisti, au decis sa promoveze efectele benefice ale rozmarinului si au declarat-o „planta medicinala a anului 2011”. Aceasta planta a castigat acest titlu datorita calitatilor de a vindeca trupul si sufletul.

S-a dovedit ca rozmarinul este bun atat pentru tineri cat si pentru adulti, avand un efect revigorant. Acesta are si proprietati de dezinfectare.

Sub forma de tincture sau crema ajuta in tratamentul plagilor, si a iritatiilor persistente.
Are o actiune analgezica, in special pentru durerile de cap. In acest caz, cateva picaturi de ulei de rozmarin diluat se maseaza pe frunte.

Capsulele de rozmarin ajuta la durerile in timpul ciclului menstrual. Rozmarinul stabilizeaza circulatia. Este o adevarata minune a naturii in tratarea hipertensiunii arteriale.

Ametelile dispar de indata ce bagati mainile pana la coate intr-o baie de apa cu cateva picaturi de ulei de rozmarin.

Nu trebuie sa uitam de efectele benefice pe care le are asupra sistemului nervos. Se recomanda pentru tensiunea nervoasa si neliniste interioara sa beti ceai din frunze proaspete de rozmarin.

Femeile gravide, cu toate acestea, ar trebui sa fie atente atunci cand utilizeaza aceasta planta, deoarece poate provoca contractii uterine. Dar, poate fi luat ca un condiment in cantitati mici, deoarece sub aceasta forma este inofensiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page