Retete

RETETA | Ciuperci rumenite în unt cu usturoi

Ingrediente:

1/4 cană unt
4 căţei usturoi, pisaţi
500 g ciuperci spălate şi tamponate pentru a îndepărta excesul de apă
sare
piper

Mod de preparare:

Curăţă de pământ, cu grijă, fiecare ciupercuţă, şi apoi le întinzi pe un prosop de bucătărie, pentru a le usca. Dacă nu îţi place foarte mult usturoiul, poţi folosi doar 2-3 căţei.

Amesteci untul cu usturoiul pisat şi bagi la microunde sau deasuăpra unei oale cu pă care clocoteşte, până se topeşte.

Încinge o tigaie şi porneşte cuptorul la foc mediu. Pune ciupercile în tigaia încinsă, după ce ai eliminat picioruşele, cu pălăria în sus. Pui pe fiecare unt cu usturoi. Ai grijă să nu verşi pe lângă ciuperci, pentru că se va arde în cuptor!

Asezonează cu sare şi piper şi laşi să se rumenească în cuptor 25-30 de minute. Cu 10 minute înainte, din untul cu usturoi poţi turna peste ciupecuţe, chiar şi în tigaie, pentru că nu va apuca să se ardă de data asta.

sursa: http://iowagirleats.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page