Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată și iaurt

Ingrediente:

Pentru blat

1 cană ulei

1 cană iaurt

1 ou

2 căni făină

2 lingurițe bicarbonat

2 linguri cacao

2 căni zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

1 cană apă fierbinte

Pentru glazură

200 g ciocolată

200 ml frisca dulce sau smântână

zahăr, după gust

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci toate ingredientele și le mixezi. Torni aluatul obținut într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins în prealabil până trece testul cu scobitoarea.

Separat, topești ciocolata pe baie de aburi, o lași să se răcorească și încorporezi frișca sau smântâna, apoi adaugi zahăr. După ce s-a răcit prăjitura torni peste ea glazura de ciocolată.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page