Retete

RETETA | Friptură de curcan cu verdeață și vin

Ingrediente:

  • 1 pulpa de curcan dezosata
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana vin
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati.

Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele. Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam. Intr-un bolisor punem vinul, uleiul, sare, piper, boia, verdeata tocata, usturoiul pisat, patrunjelul uscat si foaia de dafin rupta bucatele mici.

Toate acestea le omogenizam bine si punem bucatile de carne in acest bait. Le amestecam, acoperim vasul si il dam cateva ore sa stea asa la frigider. Dupa ce a stat suficient in frigider sa ia toate aromele, punem carnea cu tot cu amestecul de condimente intr-o tava.

Bagam tava in cuptorul incins, chiar putem sa o acoperim la inceput cu staniol. Lasam friptura sa se faca la foc potrivit si nu prea iute pentru a nu iesi uscata. Ne mai uitam la ea din cand in cand si o mai stropim cu zeama din tava. Cand este gata o scoatem din cuptor si o tinem acoperita pana la servire pentru a sta frageda.

Sursa: gustos.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page