Retete

RETETA | Aspic de curcan

Ingrediente:

2 kg carne de curcan cu os
zeama de la ½ lămâie apă
1 foaie de dafin
1 linguriță sare
1 ceapă
1 morcov
½ gulie
hrean
200 g mazăre din conservă
2 pliculețe gelatină

Mod de preparare:

Ții mazărea la scurs. Pui carnea la fiert, în apă cât să fie acoperită cu trei degete, o spumezi, adaugi legumele, mai puțin mazărea, curățate și tăiate, dafinul, apoi sarea. Când apa a scăzut la jumătate, scoți carnea și legumele și adaugi zeama de lămâie. Dezosezi carnea, o așezi în bolurile pentru aspic, împreună cu mazărea și cu legumele rase.

Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj și o amesteci cu supa, apoi o torni peste carne și așezi bolurile la frigider, preferabil peste noapte. Când aduci la masă, răstorni aspicul pe o farfurie. Servești cu hrean proaspăt ras, după gust.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page