Retete

RETETA | Friptură de porc picantă

Ingrediente:

1 kg carne de porc macră
100 ml vin roșu
100 ml supă de legume
500 ml sos de roșii
1 ardei iute
6 căței usturoi zdrobiți
1 linguriță boia iute
1 linguriță boia dulce
1-2 linguri ulei
sare
½ linguriță piper proaspăt măcinat
varză călită
cartofi zdrobiți

Mod de preparare:

Speli carnea și o usuci. Amesteci boiaua cu piperul, cu sosul de roșii, cu usturoiul și cu sare, după gust și ungi carnea pe toate părțile. O așezi într-o tavă unsă cu ulei, torni vinul și supa, presari ardeiul iute fără semințe și mărunțit, acoperi tava cu folie și o dai la cuptorul încins.

După o oră, dai folia deoparte și o ungi din când în când cu sosul din tavă. O ții în cuptor până când carnea este fragedă și rumenită. Servești friptura alături de varză și de cartofi, după gust, stropită cu sosul din tavă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page