Retete
RETETA | Cod în sos de usturoi și pătrunjel la cuptor
Ingrediente:
5-6 bucăți cod
5 căței de usturoi
50 g pătrunjel tocat
5 linguri zeamă de lămâie
5 linguri ulei
2 linguri unt topit
Pentru crustă
75 g făină
1 linguriță coriandru
¾ linguriță boia de ardei dulce
sare
piper
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Amesteci uleiul cu sucul de lămâie și untul topit. Combini făina cu condimentele. Ștergi bucățile de pește cu prosoape de hârtie, apoi le treci prin sucul de lămâie și apoi prin făină.
Scuturi peștele de excesul de făină, aapoi îl așezi într-o tavă. Pui cățeii de usturoi zdrobiți în sucul de lămâie, apoi torni peste pește în tavă. Dai tava la cuptor 15 minute, apoi presari pătrunjelul tocat și mai ții 5 minute.