Retete

RETETA | Friptură de viţel la cuptor

Ingrediente :

1 kg cotlet de viţel
2 cepe
2 linguri sos de soia
piper
rozmarin
cimbru
2 linguri ulei
8 căţei de usturoi
500 ml bere neagră

Mod de preparare:

Speli carnea, o porţionezi, o ştergi cu un şerveţel absorbant şi o pui într-un vas. Adaugi usturoiul pisat, torni berea, sosul de soia, uleiul, piper, rozmarin şi cimbru. Amesteci bine, guşti şi dacă trebuie mai poţi adăuga sare. Acoperi vasul şi ţii marinata la frigider peste noapte. A doua zi, pui carnea într-o tavă, în care ai aşezat ceapa tăiată julien. Verşi din marinată şi acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca folia să nu atingă carnea. Laşi la cuptor 45 de minute, după care îndepărtezi folia şi o mai ţii până când carnea se rumeneşte. Serveşti friptura cu garnitura dorită de tine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page