Retete

RETETA | Clătite cu ciuperci, pui şi smântână

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite
500 ml apă minerală
2 ouă
1 praf de sare
250 g făină

Pentru umplutură
500 g ciuperci
1 piept de pui
2 cepe
1 ardei gras verde
2 linguri de ulei
1 lingură pastă de tomate
2 linguri smântână
50 ml vin alb
1 legătură pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Se fac opt clătite care se ţin la cald. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Ceapa şi ardeiul se curăţă şi se taie julien. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţă, dacă are, şi se taie fâşii. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins şi se rumeneşte pieptul de pui. Acesta se scoate şi se pun ceapa şi ardeiul, care se călesc până se înmoaie. Se adaugă ciupercile, pieptul de pui, sare, piper, vinul şi se lasă pe foc până scade zeama. Se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă câteva minute. Se ia cratiţa de pe foc, se pun smântâna şi pătrunjelul tocat. Se umplu clătitele cu compoziţia de ciuperci şi se servesc calde,
ca aperitiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page