Retete

RETETA | Ciorbă de varză cu afumătură

Ingrediente:

1/2 varză acră
400 g fasole boabe albă
1 ciolan mic afumat
2 linguri ulei
1 ceapă
2 căței usturoi
2 morcovi
1 l apă
3 cartofi
1 lingură boia dulce
2 linguri pastă de tomate
piper
sare

Mod de preparare:

Pui fasolea la înmuiat de cu seară în apă rece. Alegi boabele care se ridică la suprafață și le arunci. O scurgi, o clăteşti şi o fierbi în două ape pe care le scurgi, iar în cea de-a treia, adaugi sare, după gust. O lași la fiert.
Separat, așezi ciolanul afumat în apă rece 1 oră, apoi îl speli de mai multe ori și îl pui la fiert 40 de minute, la foc mic. Scoți carnea, o dezosezi şi o păstrezi caldă. Păstrezi zeama.
Cureți ceapa, usturoiul, le toci, le tai mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi morcovii mărunțiți, boiaua de ardei și amesteci permanent. Răstorni legumele în vasul în care fierbe fasolea. Adaugi varza tăiată fideluţă, cartofii curățați și tăiați cubulețe, bucăţile de ciolan, torni din zeama în care a fiert ciolanul, sare şi piper, după gust. Acoperi vasul şi lași să fiarbă totul, la foc mic, 25 de minute,  încorporezi pasta de tomate şi o mai lași, până când varza este bine pătrunsă. O servești caldă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page