Retete

RETETA | Sufleu de conopidă şi cartofi

Ingrediente:

1 conopidă potrivită
4 cartofi mari
250 g telemea
200 g smântână
4 ouă
3 linguri pesmet
3 linguri caşcaval ras
sare
piper

Mod de preparare:

Se spală conopida, se desface bucheţele, se fierbe 10 minute în apă cu sare, după care se scurge bine. Separat, se pun cartofii la fiert în apă cu sare, după care se curăţă de
coajă şi se taie felii subţiri. Într-un castron se bat ouăle cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă, două linguri cu pesmet, sare şi piper, după gust, şi conopida.

Se aşază un strat de cartofi într-o tavă unsă şi tapetată cu pesmet, se toarnă compoziţia cu conopidă, se acoperă cu felii de cartofi şi se presară caşcavalul ras deasupra. Se coace în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page