Retete

RETETA | Legume la tavă

Ingrediente:

800 g cartofi dulci, descojiţi, tăiaţi felii rotunde
2 linguriţe ulei de măsline
600 g ciuperci
4 căţei de usturoi, feliaţi
1 lingură frunze de cimbru verde (+ câteva crenguţe, pentru servire)
365 g brânză ricotta proaspătă
1 ou
60 ml lapte
1 lingură frunze de busuioc tocate
2 linguriţe coajă rasă de lămâie
5 ciorchini de roşii, feliate
2 dovlecei mari, curăţaţi şi tăiaţi felii lungi
120 g frunze de spanac, pentru servire
sare
piper

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Aşezi hârtie de copt în două tăvi mari. Aşezi feliile de cartofi în tăvi, le ungi cu puţin ulei, le dai la cuptor 25 de minute sau până se înmoaie cartofii.

Între timp, încingi uleiul într-o tigaie, la foc mare, căleşti ciupercile 4 minute, amestecând, până se rumenesc. Adaugi usturoiul şi jumătate de lingură de cimbru. Ţii pe foc 1 minute, amestecând. Dai de pe foc şi laşi să se răcească. Scurgi excesul de lichid de la ciuperci.

Amesteci brânza ricotta, oul, laptele, busuiocul tocat, coaja rasă de limetă şi restul de cimbru într-un bol, până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Ungi o tavă adâncă cu ulei. Aşezi la bază jumătate din cartofii copţi în această tavă, pui jumătate din compoziţia de ciuperci. Nivelezi jumătate din compoziţia de brânză, apoi pui jumătate din cantitatea de felii de roşii şi jumătate din feliile de dovlecei, ca să se întrepătrundă. Repeţi cu restul de ingrediente şi termini cu un strat de dovlecei.

Dai tava la cuptor 25-30 de minute, până se rumenesc legumele. Le dai deoparte 10 minute. Pui crenguţele de cimbru rămase şi serveşti alături de spanacul spălat în prealabil.

Sursa: www.taste.com.au

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page