Retete

RETETA | Peltea de gutui

Ingrediente:

1 kg gutui (puteţi folosi doar coji şi cotoare)
1 kg zahăr
1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se aleg gutui mici şi galbene, se şterg de puf apoi se spală şi le tăiem în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă, se adaugă apă cât să acopere apoi se pun la fiert la foc mic, până sunt bine pătrunse.

Lichidul format se trece prin strecurătoare apoi se pune într-o cratiţă, 1 litru lichid = 1 kg zahăr.

Se amestecă şi se pune la fiert până se leagă siropul, prin proba – ca la dulceaţă.

Pelteaua de gutui fierbinte se pune în borcane sterilizate şi se capsează.

Când s-a răcit complet are consistentă unui jeleu.

Pelteaua de gutui aduce toamna în casa ta. Este ideală pentru micul dejun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page