Retete

RETETA | Plăcintă grecească cu dovlecei

Ingrediente:

6 dovlecei
1 ceapă, tocată
3 ouă
200 g brânză feta, mărunțită
12 foi de plăcintă
80 ml ulei
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri mărar tocat
1 lingură mentă tocată
sare
piper

Mod de preparare:

Razi dovleceii și îi lași deoparte într-un bol 1 oră. Călești ceapa într-o tigaie, în puțin ulei, 3-4 minute, până se înmoaie. Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Într-un vas, bați ouăle cu brânza. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Storci bine dovleceii de apă. Îi combini cu ceapa călită, verdețurile și compoziția de ou cu brânză. Ungi o tavă cu puțin ulei. Așezi în ea 6 foi de plăcintă, pe care le ungi cu puțin ulei. Torni amestecul cu dovlecei. Așezi restul de foi de plăcintă, unse cu puțin ulei. Îndoi marginile spre interior. Crestezi în câteva locuri cu ajutorul unui cuțit. Dai la cuptor 1 oră, până ce crusta de deasupra se rumenește ușor. Servești cât este caldă.

Sursa https://innocentdelight.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page