Retete

RETETA | Chifteluțe în sos

Ingrediente:

Pentru chiftele

500 g carne tocată de vită

1 ou

100 g pesmet

pătrunjel

sare

piper

1 lingură boia de ardei dulce

ulei pentru prăjit

Pentru sos

1 lingură ulei

1 ceapă

1 cățel de usturoi

100 g ciuperci

3 linguri unt

4 linguri făină

500 ml supă de carne

sare

piper

2 lingurițe boia de ardei dulce

100 ml smântână

mărar

Mod de preparare:

Pui toate ingredientele pentru chiftele într-un vas și le omogenizezi. Încingi uleiul în tigaie, formezi chiftelele cu mâna umedă și le rumenești pe ambele părți. Le scoți pe șervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos, călești în ulei ceapa și usturoiul, ambele tocate, și când devin uțor aurii adaugi ciupercile feliate. Ții până când scade zeama lăsată de ciuperci după care le scoțo. Pui în loc untul și când s-a topit adaugi făina. Amesteci constant până când devine ușor rumenă și torni supa caldă de carne. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe, torni smântâna și lași pe foc până când compoziția se îngroașă. Pui ciupercile, sare, piper și boia de ardei. Pui chiftelele, mărarul tocat, acoperi și lași pe foc câteva minute.

Sursa foto http://www.daringgourmet.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page