Retete

RETETA | Cotlet de porc în sos de lămâie și vin alb

Ingrediente:

4 bucăți cotlet de porc, fără os
2 căței de usturoi, pisați
100 g smântână pentru gătit
60 g făină
60 ml zeamă de lămâie
60 ml vin alb
4 linguri unt
1 ½ linguriță coajă rasă de lămâie
1 linguriță mix de condimente
1 linguriță cimbru
½ linguriță usturoi pudră
½ linguriță ceapă pudră
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un bol, amesteci făina, mixul de condimente, usturoiul și ceapa pudră, sare și piper, după gust. Treci bucățile de carne prin această compoziție. Le rumenești într-o tigaie, în 2 linguri de unt, la foc mediu spre mare, 6-7 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie și acoperi pentru a se menține calde.

Torni în tigaie vinul și zeama de lămâie. Adaugi usturoiul pisat și cimbrul. Condimentezi, după gust. Amesteci 1 minut. Întorci cotletele de porc în tigaie și lași pe foc 15-20 de minute, la foc mic, sau până ce carnea este bine făcută. Scoți carnea pe o farfurie. Pui în tigaie untul rămas. Încorporezi smântâna și lași să dea în clocot, apoi amesteci până începe să se îngroașe. Servești cotletele de porc cu sos.

Sursa http://12tomatoes.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page