Retete

RETETA | Crenvuști în aluat de pâine

Ingrediente:

Pentru maia

7 g drojdie

30 g zahăr

110 ml apă caldă

300 g făină

65 m lapte

Pentru aluat

130 g făină

85 g zahăr

2 ouă

70 g unt

Pentru umplutură

16-18 crenvuști

1 ou

Mod de preparare:

Pentru maia, dizolvi zahărul și drojdia în apă caldă, acoperi vasul și lași 5-10 minute.

Încorporezi făina și laptele, apoi frămânți până obții un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl lași să crească 30 de minute.

Adaugi peste aluat ouăle, restul de făină, zahărul și untul topit. Frămânți din nou până când se încorporează, apoi lași aluatul să crească până când își dublează volumul.

Împarți aluatul în 16 bucăți egale, cărora le dai o formă rotundă și le întinzi sub forma unor fâșii, nu foarte groase.

Înfățori fiecare bucată de aluat în jurul unui crenvust, apoi îi așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou și le lași la crescut 10-15 minute, în tavă, apoi dai la cuptor până când se rumenește aluatul.

Sursa http://www.bearnakedfood.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page