Retete

RETETA | Gulaș de curcan cu legume

Ingrediente:

(pentru 4 portii): 800 g gulas de curcan, un ardei rosu, un ardei verde, o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel, un catel de usturoi, 4 cartofi potriviti de mari, 400 g fasole pastai taiata, o legatura patrunjel verde, o cescuta de suc sau bulion de casa, sare, piper, praf de nucsoara, maghiran uscat, un pic de ulei, facultativ pentru iubitorii busuiocului verde, cateva frunze de busuioc verde.

Mod de preparare:
1. Se curata si spala zarzavatul apoi se taie asa: ceapa julien, ardeii se feliaza subtire, la fel si usturoiul, morcovul si radacina de patrunjel se taie cubulete mici,la fel si cartofii. Se caleste un pic gulasul intr-o picatura de ulei, se acopere sa se inabusa apoi se aduga ceapa, usturoiul, morcovul si radacina de patrunjel. Se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga su cubuletele de cartofi, se sareaza si pipereaza. Se inabusa bine pana se inmoaie un pic si cartofii si apoi se adauga fasolea pastai congeleta (sau proaspata dupa ce s-a fiert un pic inainte, in apa cu sare). Se lasa sa fiarba un pic inabusit apoi se adauga si sucul sau bulionul si se potriveste dupa gust, de sare si condimente. Se da totul la cuptor si se lasa 30 de minute, la foc potrivit. Se serveste preparatul fierbinte, presarat deasupra cu patrunjel (si busuioc) verde tocat fin.
Pofta buna!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page