Retete

RETETA | Clătite cu înghețată

Ingrediente:
Pentru clătite
● 4 ouă
● 200 g făină
● 500 ml lapte ● sare
● 1 lingură zahăr
● 2 linguri ulei
● vanilie
Pentru îngheţată:
● 500 g căpşuni
● 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
● 3 linguri miere
● dulceaţă de căpşuni,pentru servire

Mod de preparare:

Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul apoi adaugi făina. Amesteci bine pentru a scăpa de cocoloaşe. Torni laptele, iar la final adaugi miezul de la păstaia de vanilie, sarea şi uleiul. Încingi o tigaie antiaderentă şi torni în ea câte puţin din aluatul de clătite. Coci clătitele, la foc mediu, pe ambele părţi.
Pentru îngheţată, pasezi căpşunile până obţii un piure. Adaugi iaurtul şi mierea şi pasezi din nou. Torni compoziţia într-o caserolă şi o dai la congelator.
De 3 ori, din 30 în 30 de minute, scoţi caserola şi pasezi compoziţia cu blenderul pentru a evita formarea acelor de gheaţă. Serveşti clătitele pufoase cu îngheţată şi dulceaţă de căpşuni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page