Liga 1Sport

SPORT | Voluntari a învins Viitorul lui Hagi și a câștigat Supercupa României!

Orașul celui mai bogat cartier al României a luat al doilea trofeu în două luni, Supercupa câștigată cu 1-0 împotriva unei campioane letargice și-n 11, și-n 10 jucători.

Nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Gheorghiu-Dej ca două echipe atât de proaspete să joace cu un trofeu pe masă. În 1951, Dinamo și CCA – Steaua se băteau până în ultima etapă la titlu, ultima, fondată în urmă cu doar 4 ani, cucerea campionatul.

Ieri, cele două FCV-uri, Viitorul și Voluntari, cu 8, respectiv 7 ani de istorie, s-au întâlnit la Botoșani pentru a lua Supercupa în premieră. Și a făcut-o, surprinzător, trupa din Ilfov.

UNII GOL, ALȚII “ROȘU”

Deși puștiul Mățan, introdus surprinzător alături de alt june, Cicâldău, a ratat prima mare ocazie pentru Viitorul. Șutul său pe lângă n-a mai contat când Deac a recuperat o minge ajunsă la Marinescu, iar fostul lider al Petrolului i-a lipit-o pe frunte, ca o bancnotă cu dedicație, lui Lazăr. Fostul rapidist a făcut ușor 1-0 pentru Voluntari în minutul 12!

Iar puștii lui Hagi, cu presiune de campioană și reprezentantă în Ligă, au tras de mâner cu picioarele pe trapă. Iar Vână a fost eliminat după 31 de minute, două “galbene” luate într-un sfert de oră!

A SCOS ȘI SINGURUL VÂRF

Letargia Viitorului le-a permis celor de la Voluntari să atace cu Marinescu vârf retras, Lazăr mult împins și un Deac interesant pentru viitorul sezon.

Mai mult, după pauză, Hagi a renunțat și la singurul vârf, Chițu, și a introdus un mijlocaș, Casap. Tinerețe boantă în albastru și în negru, cu o unică ocazie ratată de Dani Lopez, urcat în disperare într-un careu aglomerat, care nu s-a chinuit mult să-i facă față Viitorului.
Cu Țucudean rămas pe bancă tot meciul și debut pentru Ovidiu Herea!

MOROMEȚII MUTAȚI ÎN ILFOV

Benzar și compania au respirat doar cu un sfert de oră înainte de final. Când Balauru a respins în ultima clipă centrarea căpitanului intrat la pauză, iar Acsinte a respins în corner o minge ce zbura periculos.

În rest, ca-n Moromeții mutați cu două județe mai la est, timpul n-a mai avut răbdare cu Hagi, care a privit, neputincios, un final neașteptat la început și atât de așteptat după primele 30 de minute.
Iar Niculescu a reușit să câștige al doilea trofeu în doar două luni. Al doilea trofeu pentru o echipă fondată în 2010!

ARBITRAJ PERFECT DE LA TUȘĂ

Partida de aseară a avut un arbitraj inedit. La cele două tușe au oficiat două femei, Petruța Iugulescu din Târgoviște și bucureșteanca Mihaela Țepușă. Cele două au avut un arbitraj perfect, fără greșeală.

Sursa: www.digisport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page