Retete

RETETA | Tiramisu cu zmeură

Ingrediente:

6 gălbenușuri

175 g zahăr fin

300 ml smântână pentru frișcă

500 g mascarpone

1 lingură esență de vanilie

150 ml vin dulce

24 pișcoturi

350 g zmeură

zahăr pudră

Mod de preparare:

Bați gălbenușurile împreună cu zahărul pe baie de aburi, până își dublează volumul. Iei de pe baia de aburi și mai amesteci încă 1 minut. Separat, combini smântâna cu crema de mascarpone și esența de vanilie, până se îngroașă și devine pufoasă. Încorporezi ușor în compoziția cu gălbenușuri.

Înmoi jumătate din pișcoturi în vin și le așezi pe fundul unui vas mai înalt. Torni jumătate din cantitatea de cremă peste ele. Acoperi cu zmeură, păstrând câteva fructe pentru decor. Adaugi restul de pișcoturi și cremă, în straturi. Decorezi cu zmeura rămasă. Acoperi și dai la rece 2 ore. Servești cu zahăr pudră.

Sursa https://www.bbcgoodfood.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page