Retete

RETETA | Ruladă de ciocolată cu frișcă și zmeură

Ingrediente:

125 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

4 ouă

30 g pudră cacao

50 g amidon

75 g făină

6 linguri apă

Pentru cremă

400 ml frișcă

300 g zmeură

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru ornat

fulgi de ciocolată

zmeură

frunze de zmeură, opțional

Mod de preparare:

Pentru blat, bați gălbenușurile împreună cu zahărul, zahărul vanilat și 6 linguri apă rece. Încorporezi albușurile bătute spumă, făina cernută cu amidonul și pudra de cacao. Torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor, la foc mediu, 10 minute. Scoți rapid hârtia de copt, așezi pe un prosop umed și rulezi, pentru a nu se rupe.

Pentru cremă, bați frișca cu zahărul vanilat. Păstrezi un sfert din cantitate pentru ornat. Întinzi frișca uniform, așezi zmeura și rulezi cu grijă. Dai la rece 1 oră. Decorezi rulada cu frișca rămasă, câteva fructe de zmeură și frunze, dacă vrei. Presari uniform fulgii de ciocolată. Servești imediat și păstrezi la frigider.

Sursa https://eatsmarter.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page