Retete

RETETA | Tort cu cireșe și mascarpone

Ingrediente:

Pentru blat
3 ouă
150 g zahăr
150 g făină

Pentru cremă

250 ml smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
200 g zahăr

Pentru decor

500 g cireșe
100 g zahăr
10 g gelatină
50 ml apă

Mod de preparare:

Pentru blat, bați ouăle cu zahărul până își triplează volumul, aproximativ 15 minute. La final, adaugi făina cernută și amesteci ușor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă cu pereții detașabili tapetată și-l coci 25 de minute, la 180 °C.

Între timp, pregătești crema. Mixezi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi brânza mascarpone și dai crema la frigider. Pentru decor, speli cireșele, le cureți de codițe și de sâmburi și le amesteci cu zahărul. Le pui pe foc la flacără mică până când zahărul se topește și cireșele încep să lase zeamă.

Separat, amesteci gelatina cu apa rece și le lași deoparte 15 minute. Ulterior, separi cireșele de sirop și adaugi gelatina în sirop. Peste blatul răcit pui crema, iar deasupra adaugi cireșele. Când siropul începe să se îngroașe, îl torni peste prăjitura pe care o dai la frigider 5 ore.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page