Retete

RETETA | Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Ingrediente:

Pentru aluat

8 gălbenușuri
4 albușuri
100 g zahăr
80 g făină
20 g amidon din cartofi

Pentru umplutură

200 g căpșuni
2 linguri zahăr
500 ml smântână pentru frișcă
1 linguriță cacao

Mod de preparare:

Speli căpșunile și le lași să se scurgă pe un prosop. Pentru blat, mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când compoziția se îngroașă și devine de culoare deschisă. Separat, mixezi albușurile cu restul de zahăr până devin spumă. Amesteci cele două compoziții și adaugi făina cernută și amidonul. Amesteci ușor, cu o paletă, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preâncălzit la 220 °C 10 minute. Ulterior, rulezi blatul într-un prosop umed până se răcește.

Între timp, pregătești crema. Bați smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă, încorporezi cacaua, mixezi și dai deoparte 4 linguri din ea.

Desfaci blatul din prosop, așezi fructele pe marginea lui, păstrezi câteva din ele și pentru decor, rulezi atât cât să acoperi fructele, apoi întinzi crema și-l rulezi până la final. Îl ungi cu crema pe care ai lăsat-o deoparte, așezi căpșunile din loc în loc și o dai la frigider 2 ore.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page