Retete

RETETA | Lasagna cu pui

Ingrediente:

9 foi de lasagna, fierte conform indicaţiilor de pe pachet
565 g carne de pui, fiartă sau friptă (mărunţită)
375 g şuncă, tăiată cubuleţe
400-450 g bacon, tăiat
300 g caşcaval dat prin răzătoare (sau brânză elveţiană)

Pentru sos:

120 g unt
½ cană făină
4 căni lapte
1 linguriţă usturoi granulat
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper alb măcinat
450 g cremă de brânză, moale

Mod de preparare:

Topeşti untul într-o cratiţă şi adaugi făina. Ţii pe foc 1 minut şi apoi torni treptat, în fir subţire, laptele. Adaugi usturoiul granulat, sarea şi piperul.

Amesteci cu un tel şi laşi să dea în clocot, la foc mediu spre mare. Adaugi caşcavalul ras sau brânza elveţiană şi continui să amesteci până la omogenizare. Iei de pe foc.

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă de copt cu ulei.

Asamblezi lasagna astfel: aşezi 3 foi de lasagna pe fundul tăvii. Pui o treime din carnea de pui, urmată de o treime de şuncă şi torni o treime din sosul preparat. Presari o treime din caşcavalul ras peste sos. Presari baconul peste stratul de caşcaval şi repeţi procedura de încă două ori. Dai tava la cuptorul încins între 45 şi 60 de minute.

Sursa: www.chef-in-training.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page