Diverse

DIVERSE | Bambusul menține armonia casei tale

Unul dintre cele mai populare elemente feng shui, bambusul îl poți folosi atât la tine acasă cât și la birou pentru a atrage armonia și prosperitatea.

O plantă frumoasă pe care o poți găsi cam peste tot, la orice florărie sau orice magazin de specialitate. De cele mai multe ori atunci când îl cumperi sau îl primești cadou nu îi acorzi atenția cuvenită și faci anumite greșeli în ceea ce privește atenția pe care trebuie să i-o acorzi pentru a te putea bucura la maxim de beneficiile sale.

Bambusul norocos

Bambusul este cel mai potrivit element feng shui  care îţi aduce noroc în plan financiar şi nu numai. Este suficient un singur fir de bambus într-o vază violet, care să aibă gura mai strâmtă decât baza și astfel îţi asiguri energia benefică în ceea ce priveşte starea ta materială.

Imediat cum ai intrat în posesia acestei flori, este indicat să ai mare grija de ea, deși se spune că este una dintre cele mai tolerante plante, ce se adaptează la orice fel de mediu, are o nevoie deosebită de atenție și iubire din partea ta.

Trebuie să o atingi, să o ștergi periodic de praf, să îi faci aproape zilnic o baie de lumină, ea la rândul ei te va umple de putere și vitalitate. E un schimb reciproc, fiecare ia și dă exact ceea ce are nevoie.

Fără doar și poate este o plantă formidabilă, care aduce pace și multă energie pozitivă în casa ce îl găzduiește. Practicanții artei feng shui afirmă că analizându-l în fiecare zi ai putea învăța să fii mai flexibil și mai deschid, așa cum este și el.

Indiferent că alegi să ții în casă un băț de bambus sau să ai podeaua din bambus, fie o plantă de ornament, energia sa va găsi o cale să te cuprindă și să restabilească sistemul energetic din jurul tău, atât timp cât îi acorzi atenția cuvenită.

Îngrijire, înmulțire și tăiere

Nu pare a fi prea greu să ai grijă de un bambus la tine acasă sau chiar și la birou. Trebuie doar să ții cont de faptul că lui îi plac locul mai umbrit, ferit de lumina directă a soarelui, motiv pentru care dacă este poziționat corect te vei bucura de el mereu în culoarea sa verde.

Așează-l într-un vas mic în care să păstrezi un minim de apă. Dacă vrei să îl crești în vază ai grijă ca vază să aibă o înălțime de 20 de cm sau dacă vrei să optezi pentru a-l crește în ghiveci, ai grijă ca la bază să aibă găuri de drenaj.

Ține cont de faptul că bambusul iubește apa stătută, motiv pentru care nu v-a trebui să îi schimbi apa prea des, dar e indicat să folosești apă distilată, să eviți pe cât posibil apa de la robinet, clorul îl va omorâ cu siguranță.

Nici temperatura nu este o problemă esențială pentru el, atât timp cât există posibilitatea ca tu să respiri liniștit în cameră și el va fi liniștit și va crește frumos.

Nu trebuie să te chinui cu îngrășăminte de tot soiul, este suficient numai câteva picături de îngrășământ pentru plante verzi și ai rezolvat problema.

Tulpinile de bambus înfluențează în mod benefic toate aspectele vieții tale astfel:

-2 tulpini de bambus formează o pereche care îți v aduce mai ales noroc în dragoste.
-3 tulpini aduc fericire, longevitate și bogăție.
-5 tulpini aduc prosperitate.
-7 tulpini de bambus sunt pentru sănătate.
-8 , numărul norocos în arta Feng Shui, simbolizează creșterea
-10 înseamnă perfecțiune.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page