Retete

RETETA | Piept de pui cu ciuperci şi rozmarin

Ingrediente:

3 bucăţi mari de piept de pui dezosat
4 linguri de unt
1 lingură ulei
300 g ciuperci champignon mici
1 căţel de usturoi, mărunţit
120 ml supă de pui
1 linguriţă rozmarin mărunţit
240 g smântână grasă

Pentru făina asezonată

1 cană făină
2 linguriţe sare
1 linguriţă piper măcinat
2 linguriţe usturoi pudră

Mod de preparare:

Tai fiecare piept de pui în 2 bucăţi, ca atunci când ai vrea să faci piept de pui umplut, doar că tai până la capăt carnea. Amesteci ingredientele pentru făina asezonată într-o pungă de plastic. Baţi carnea cu un ciocan de şniţele, după ce o pui între 2 foi de hârtie de copt, ca să aibă toate bucăţile de piept de pui aceeaşi grosime. Tai fiecare ciupercă în două şi le dai deoparte.

Încingi 2 linguri de unt şi 1 lingură de ulei, la foc mediu spre mare. Dai 3 felii de piept de pui prin făina asezonată din pungă şi agiţi ca să se acopere uniform. Pui carnea în tigaie şi prăjeşti bine pe ambele părţi. Scoţi bucăţile pe hârtie absorbantă şi le dai deoparte.

Topeşti alte 2 linguri de unt în tigaie, adaugi ciupercile şi usturoiul şi le sotezi, la foc mediu, 5 minute. Torni supa de pui, pui rozmarinul şi diluezi conţinutul din tigaie, ca să obţii un sos consistent. Pui din nou puiul prăjit în tigaie, acoperi cu un capac, reduci flacăra şi ţii pe foc 20 de minute.

Scoţi pieptul de pui şi ciupercile din tigaie. Adaugi smântâna şi încălzeşti aproximativ 5 minute, la foc mediu spre mic, până când sosul a scăzut cu aproape un sfert. Pui din nou carnea şi ciupercile în tigaie şi le încălzeşti. Torni din sosul obţinut peste pui şi peste ciuperci, ca să le acoperi, şi serveşti mâncarea caldă.

Sursa + foto: bakeatmidnite.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page