Retete

RETETA | Tort cu ciocolată şi frişcă – fără coacere

Ingrediente:

Pentru blat

1-2 pachete de biscuiţi Oreo (fără cremă), fărâmiţaţi în prealabil
8 linguri unt nesărat, topit

Pentru crema de ciocolată

453 g ciocolată amăruie (55% cacao), tocată
2 şi ¼ căni smântână pentru frişcă
113 g unt nesărat, la temperatura camerei, tăiat cubuleţe

Pentru ornat

1 cană şi ½ smântână pentru frişcă
¼ cană zahăr pudră, cernut
ciocolată rasă, opţional

Mod de preparare:

Pentru blat, combini într-un vas mare biscuiţii Oreo fărâmiţaţi în prealabil cu untul topit, amesteci bine ca să se combine ingredientele. Răstorni compoziţia într-o formă rotundă de tort cu pereţi detaşabili, apăsând bine pe fundul tăvii şi pe margini. Dai tava la frigider 30 de minute.

Pentru cremă, pui ciocolata tocată într-un bol termorezistent şi o dai deoparte. Într-o cratiţă, fierbi smântâna la foc mic, şi o iei repede de pe aragaz. Torni smântâna caldă peste ciocolata topită şi o laşi deoparte 1 minut. Le amesteci cu un tel, până la omogenizare, aproximativ 2 minute. Încorporezi untul cu o spatulă şi amesteci până este complet topit. Compoziţia ar trebui să fie omogenă şi cremoasă. Dai crema deoparte.

Pentru toppingul de frişcă, într-un bol mare, cu un mixer manual, baţi smântâna şi zahărul pudră până obţii o spumă tare.

Asamblezi tortul astfel: scoţi blatul din frigider. Torni crema de ciocolată cu grijă în tavă. Îl dai la frigider 2 ore, ca să se întărească stratul de ciocolată. Când eşti gata să îl serveşti, pui frişca bătută în centrul tortului, o nivelezi şi razi ciocolată pe deasupra, dacă doreşti.

Sursa + foto: bakerbynature.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page