RETETA | Prăjitură cu ciocolată, lapte și alune
Ingrediente:
Pentru blat
60 g pudră de cacao
½ cană apă fiartă
160 ml ulei vegetal
4 ouă
esență de vanilie, după gust
150 g zahăr
230 g făină
6 g praf de copt
1 praf de sare
Pentru siropul din lapte
400 g lapte praf
150 g zahăr brun
1 vârf lingură de sare
esență de vanilie, după gust
Pentru glazura de ciocolată
200 g ciocolată cu lapte
200 g ciocolată neagră
80 ml frișcă
1 lingură miere
100 g alune întregi sau mărunțite
Mod de preparare:
Încălzești cuptorul la 180 de grade. Într-un bol, amesteci pudra de cacao și apa fiartă, până se formează o pastă. Mixezi ouăle, uleiul, zahărul și esența de vanilie, apoi încorporezi pasta de cacao. Adaugi făina, praful de copt și praful de sare, până obții un amestec omogen. Torni compoziția într-o tavă tapetată și dai la copt timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Pui toate ingredientele pentru siropul din lapte într-un vas și fierbi 1 minut, apoi torni uniform peste blat. Lași la răcit. Pentru glazură, topești ciocolata cu lapte și pe cea neagră, frișca și mierea deasupra unui bol cu apă fierbinte sau la microunde. La final, decorezi prăjitura cu glazura de ciocolată și alune pe deasupra.
Sursa http://www.bibbyskitchenat36.com