Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată, lapte și alune

Ingrediente:

Pentru blat

60 g pudră de cacao

½ cană apă fiartă

160 ml ulei vegetal

4 ouă

esență de vanilie, după gust

150 g zahăr

230 g făină

6 g praf de copt

1 praf de sare

Pentru siropul din lapte

400 g lapte praf

150 g zahăr brun

1 vârf lingură de sare

esență de vanilie, după gust

Pentru glazura de ciocolată

200 g ciocolată cu lapte

200 g ciocolată neagră

80 ml frișcă

1 lingură miere

100 g alune întregi sau mărunțite

Mod de preparare:

Încălzești cuptorul la 180 de grade. Într-un bol, amesteci pudra de cacao și apa fiartă, până se formează o pastă. Mixezi ouăle, uleiul, zahărul și esența de vanilie, apoi încorporezi pasta de cacao. Adaugi făina, praful de copt și praful de sare, până obții un amestec omogen. Torni compoziția într-o tavă tapetată și dai la copt timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

Pui toate ingredientele pentru siropul din lapte într-un vas și fierbi 1 minut, apoi torni uniform peste blat. Lași la răcit. Pentru glazură, topești ciocolata cu lapte și pe cea neagră, frișca și mierea deasupra unui bol cu apă fierbinte sau la microunde. La final, decorezi prăjitura cu glazura de ciocolată și alune pe deasupra.

Sursa http://www.bibbyskitchenat36.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page