Retete

RETETA | Crema de brânză cu mărar și ceapă verde

Ingrediente:

  • 350 de grame de brânză proaspătă de vaci bine, scursă de zer
  • 2-3 legături de ceapă verde
  • 1-2 legături de mărar
  • 100 de grame de smântână
  • sare și piper alb după gust

Mod de preparare:

1. Înainte de a ne apuca efectiv de treabă (care va dura foarte puțin), vreau să subliniez cât de important este să se folosească o brânză de vaci proaspătă, fără miros de fermentat, care să fie bine, bine scursă de zer. Dacă brânza e prea umedă, pasta de brânză va ieși apătoasă și nu va fi prea apetisantă. Pregătiți toate ingredientele: ceapa verde se curăță, se spală și se zvântă, apoi se taie bucăți de 2-3 cm. lungime, mărarul se spală, se zvântă și se toacă mărișor.

crema de branza cu marar si ceapa verde ingrediente

2. Într-un blender, un chopper sau procesor de bucătărie se pun toate ingredientele: brânza, care se presară cu sare după gust și cu piper alb, ceapa verde și mărarul și se adaugă la final și smântâna.

crema de branza cu marar si ceapa verde preparare

3. Se prelucrează compoziția pe funcția pulse, de câteva ori oprind aparatul și răzuind pereții laterali cu o spatulă, până când pasta de brânză cu verdețuri e perfect omogenă. Se gustă de sare și piper și dacă mai este cazul, se asezonează după gust și se mai prelucrează puțin, să se omogenizeze.

crema de branza cu marar si ceapa verde mod de preparare 2

Observație: crema de brânză cu mărar și ceapă verde se poate face și fără mixer/blender/chopper, caz în care recomand să treceți brânza de vaci prin sită, pentru o textură mai fină și mai cremoasă, să o amestecați viguros (cu o lingură de lemn) cu smântâna turnată în fir subțire și la final cu verdețurile care trebuie să fie tocate cât mai fin. 

4. Practic, asta a fost tot! Se transferă crema de brânză într-un vas pentru servire sau, dacă nu ne apucăm de ea imediat, într-o caserolă cu capac pentru frigider. Teoretic, cred că ar merge păstrată la frigider vreo 2-3 zile, practic, nu am păstrat-o niciodată atât, pentru că s-a terminat mai repede și nu are sens să pregătesc cantități mai mari, fiind gata în câteva minute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page