Local

Slujbă la Mănăstirea Popăuți de sărbătoarea Sfântului Gheorghe – FOTO

În anii trecuți, în ziua hramului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al municipiului Botoșani, nu aveai unde să arunci un ac în curtea bisericii unde se oficia slujba religioasă. Credincioșii se călcau în picioare pentru o binecuvântare a ÎPS Teofan și a celorlalți ierarhi care făceau parte din sobor. Dacă nu încăpeau în curte, găseau un loc pe trotuare, la balcoane sau în alte locuri. Botoșănenii au avut an de an ocazia să se închine la racla cu sfinte moaște și indiferent de vreme trăiau la maximă intensitate momentul religios,

Contextul epidemiologic actual a restructurat din temelii viziunea asupra acestui eveniment. Și anul acesta, sărbătoarea orașului a fost lipsită de strălucire, botoșănenii mulțumindu-se să rămână la bisericile din cartier, acolo unde s-a ținut slujba specifică. Din cauza lucrărilor de reparații la lăcașul de cult care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfânta Liturghie s-a ținut la Mănăstirea Popăuți. Un sobor de preoți, în frunte cu ÎnaltPreasfințitul Teofan, a oficiat ceremonia religioasă în fața bisericii, sub umbrele, iar câțiva credincioși, purtând măști și respectând cu strictețe regulile, au îndurat ploaia și frigul, mulțumindu-se că le este permis să se roage chiar și în aceste condiții.

Nu au lipsit de la eveniment președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și primarul municipiului-reședință, Cosmin Andrei.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page