ImportantLocal

LOCAL | A început campania agricolă de primăvară la Botoşani! Din cauza sărăciei, oamenii folosesc seminţe de o calitate îndoielnică

Agricultorii botoşăneni au început deja campania de însămânţare din această primăvară. Dacă marile ferme agrotehnice şi cei cu dare de mână şi-au cumpărat seminţe de cea mai bună calitate, majoritatea ţăranilor au pus în pământ seminţe de o calitate îndoielnică. În orice caz, la Botoşani, porumbul rămâne regele culturilor şi în acest an.
Datorită temperaturilor ridicate din ultimele două săptămâni, agricultorii botoşănenii s-au pus pe treabă. Fiecare cu ce are. Asociaţiile sau marile companii agricole, au început să are cu tractoare uriaşe, sutele de hectare pe care le deţin, în timp ce aproape 80% dintre ţărani au pus mână de la mână pentru o arătură sau au înhămat caii la plug.

În orice caz, campania agricolă de însămânţare este în plină desfăşurare spun şefii de la Direcţia Judeţeană de Agricultură. Specialiştii de la această instituţie spun că deja 95% din ogoarele judeţului au fost arate.

”S-au executat arături pe o suprafaţă de 223,517 hectare. Au fost făcute la timp, profitând şi de câteva perioada mai călduţe în timpul iernii când oamenii au mai avut timp să are pentru însămânţările de primăvară”, spune Cristian Delibaş, şeful Direcţiei Judeţene de Agricultură.

Din cauza sărăciei ţăranilor botoşăneni, micii proprietari nu şi-au permis nici în acest an seminţe de bună calitate. Cu alte cuvinte, cu o arătură de proastă calitate şi seminţe aşijderea, rezultatele vor fi şi în acest an modeste pentru cei care trăiesc de pe un an pe altul din agricultură. ”Seminţele certificate sunt scumpe şi mulţi  producători mici nu îşi permit. Atunci folosesc seminţe necertificate, din producţia proprie ”, adaugă Cristian Delibaş.

Cea mai mare suprafaţă agricolă a judeţului Botoşani a fost cultivată cu porumb, pe 103.000 de hectare, urmat îndeaproape de sfeclă de zahăr şi orzoaică.

Citeste mai mult: adev.ro/n31st2

Cea mai mare suprafaţă agricolă a judeţului Botoşani a fost cultivată cu porumb, pe 103.000 de hectare, urmat îndeaproape de sfecla de zahăr şi orzoaica.

Citeste mai mult: adev.ro/n31st2

Datorită temeperaturilor ridicate din ultimele două săptămâni agricultorii booşăneni s-au pus pe treabă. Fiecare cu ce are. Asociaţiile sau marile companii agricole, au început să are cu tractoare uriaşe, sutele de hectare pe care le deţin, în timp ce aproape 80% dintre ţărani au pus mână de la mână pentru o arătură sau au înhămat caii la plug.

Citeste mai mult: adev.ro/n31st2

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page