Cultura

În acest weekend, prima ediţie a Târgului Meșterilor Populari „Săveni – Tărâmul de Nord

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Primăria Orașului Săveni din județul Botoșani, în parteneriat cu Societatea Cultural Artistică „Arlechin”, organizează la Săveni, în Parcul Tineretului, în perioada 1-2 iunie 2024, prima ediţie a Târgului Meșterilor Populari „Săveni – Tărâmul de Nord”.
DISTRIBUIE

Vor participa circa 40 de meșteri și creatori populari din județele Argeş, Bihor, Botoşani, Iaşi, Covasna, Harghita, Mureș, Neamț, Suceava, Vaslui și din Republica Moldova. Fideli principiilor care ne animă activitatea, am invitat la manifestarea de la Săveni mai mulți meșteri din părțile locului, puțini cunoscuți, și pe care ne dorim să-i avem aproape și la alte evenimente ale asociației.

Meșterii participanți vor ilustra, inclusiv prin cinci ateliere și scurte demonstrații, următoarele domenii ale meșteșugurilor: prelucrarea lemnului, ceramică, prelucrarea pieilor și a sticlei, port popular, confecționarea textilelor și a măștilor, ouă încondeiate, iconărit, podoabe și bijuterii, arta naivă, leacuri din plante, produse culinare tradiționale ș.a.

Inedita manifestare de la Săveni își propune să contribuie la păstrarea şi valorificarea tradițiilor meșteșugărești, încercând să aducă în fața publicului și noi tendințe ce se manifestă în acest segment al moștenirii tradiționale.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la orele 11.00, în prezența oficialităților locale, a organizatorilor și a partenerilor, a meșterilor populari invitați și a publicului local iubitor de tradiții. Atât în prima zi, cât și duminică, vor evolua pe o scenă special amplasată în fața Primăriei mai multe ansambluri și grupuri folclorice de amatori din județul Botoșani.

Prima ediție a manifestării de la Săveni este pusă, ca mai toate evenimentele în care este implicată asociația noastră, sub emblema străvechiului proverb românesc „Tot ce-i adevărat, rar e nou. Tot ce-i nou, rar e adevărat!”

 

Preşedinte,

Marcel Lutic

Sursa: comunicat de presă

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page