Local

Misiune inedită a jandarmilor botoșăneni – FOTO

În această perioadă, albinele roiesc și își găsesc uneori adăpost temporar pe ramurile unor arbori, provocând neliniștea locuitorilor din apropiere și a trecătorilor.
Un astfel de caz, la care a intervenit, împreună cu pompierii, și un jandarm botoșănean, s-a petrecut în această după-amiază pe Aleea Mihail Kogălniceanu.
Cu ajutorul autoscării de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, plt.adj.șef Parasca Ovidiu a luat roiul din copac și l-a introdus în cutia special pregătită pentru astfel de situații.
Ovidiu este comandantul Grupei conductori câini de serviciu din cadrul Jandarmeriei Botoșani, iar în urmă cu câțiva ani și-a descoperit pasiunea pentru apicultură, pe care o practică în timpul liber.
Dragostea pentru micile muncitoare zburătoare îl motivează să intervină atât în timpul serviciului, cât și în timpul liber, pentru a le salva.
Recomandăm cetățenilor ca atunci când observă un roi de albine să nu se apropie de acesta, pentru a evita să fie înțepați și să anunțe autoritățile prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page