Important

NATIONAL | Relu Fenechiu: 5 ani de închisoare cu executare şi plăteşte prejudiciul! Decizia este definitivă, deputatul va fi încarcerat

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul “Transformatorul”. Liderul PNL a așteaptat decizia magistraților în vila sa din Iași, alături de Cristian Adomniței.

Decizia de condamnare a fost dată în unanimitate de judecătoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Sofica Dumitraşcu, Simona Daniela Encean şi Ioana Alina Ilie.

Relu Fenechiu: 5 ani de închisoare. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi. Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova. Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei. Decizia este definitivă, urmând ca toţi inculpaţii din acest dosar să fie încarceraţi.

 

Sursa: www.evz.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page