Politic

POLITICĂ | Sorin Roşca Stănescu, urmărit penal pentru fals în declaraţii

Parchetul General a început urmărirea penală faţă de senatorul Sorin Roşca Stănescu pentru fals în declaraţii. Informaţia a fost confirmată pentru gândul de reprezentanţii Parchetului General. Procurorii au început urmărirea penală în urma sesizării formulate de Agenţia Naţională de Intergitate în octombrie 2013.

Agenţia Naţională de Intergritate a sesizat Parchetul General în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu pe care îl acuză de fals în declaraţii. ANI susţine că SRS nu a menţionat în declaraţia de avere 63.000 euro şi peste 177.000 fraci elveţieni, bani depuşi în conturile copiilor săi. Inspectorii de integritate au sesizat în acest caz şi Oficiul Naţional pentru Spălarea Banilor.

ANI a mai constatat şi că SRS a fost în incompatibilitate în perioada decembrie 2012 – aprilie 2013 când a deţinut concomitent funcţia de senator şi calitatea de administrator al companiei Aero Marina Club.

”Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, întrucât, a deţinut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României şi funcţia de administrator în cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit ANI, SRS ”nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât şi în afara acestuia”

ANI arată că a descoperit că în conturile copiilor săi în băncile din România a fost găsită suma de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o bancă din Elveţia este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro).

Sursa: gandul.info

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page