Retete

RETETA | File de peste cu ghimbir si gai lan

Surprinde-ti invitatii cu un meniu usor, alcatuit din file de peste suculent, cu ghimbir si gai lan.

Ingrediente:

  • 1 lingura de sos de soia;
  • 1 catel de usturoi, pisat;
  • 1 lingura otet din vin de orez;
  • 2 lingurite de mirin (vin dulce preparat din orez);
  • 2 file-uri de peste alb;
  • ghimbir, decojit;
  • 2 linguri de coriandru;
  • 2 legaturi de gai lan (broccoli chinezesc), tulpini si frunze taiate separat;
  • 1/2 lingurita ulei de susan;
  • 3 cesti orez brun fiert;

Mod de preparare:
Amesteca sosul de soia cu usturoiul, otetul, mirinul si 2 lingurite de apa rece. Pe masa intinde o foaie de copt si asaza fileul de peste. Asezoneaza-l cu coriandru si ghimbir ras. Unge-l cu putin sos, din amestecul preparat mai devreme, iar apoi impatureste-l in foaia de copt si leaga-l cu o sfoara. Repeta procesul cu celalalt peste file.
Gateste pestele la abur, timp de 8-10 minute, deasupra unei oale cu apa clocotita. Gateste si tulpinile de gai lan la abur, timp de 3 minute, apoi adauga si frunzele, gatind timp de 1 minut.
Serveste fileul de peste cu ghimbir si gai lan alaturi de o garnitura de orez. Pentru un plus de savoare, presara deasupra pestelui putin chili si frunze de coriandru.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page