Retete

RETETA | Creveți cu usturoi și pătrunjel

Ingrediente:

– 500 de grame de creveți prefierți

– 200 de ml de vin alb de calitate

– jumătate de legătură de pătrunjel verde

– 1 lămâie mai mică

– 3 căței de usturoi

– 1 ardei iute

– sare, piper și puțin ulei

Mod de prreparare:

Când nu ai timp pentru gătit și îți dorești o cină gustoasă, ușoară și sănătoasă, creveții sunt o alegere extraordinară. Alege creveți prefierți pentru a-ți ușura munca. Aceștia nu vor avea nevoie decât să fie spălați și decorticați. Decorticarea se face astfel: se taie întâi capul, apoi se desprinde carapacea din mijloc și se scot încet piciorușele. La final se taie coada și gata decorticatul.

Creveții se lasă deoparte și se toacă mărunt usturoiul și ardeiul iute. Se pune o tigaie la foc mic și 2-3 linguri de ulei de măsline, de preferat. Se lasă la încins, apoi când începe usturoiul să se călească se aruncă și creveții în tigaie. Se adaugă și vinul alb și se lasă să fiarbă cam 10 minute. La fierbere, creveții se vor micșora puțin, este normal să se întâmple așa. Înainte de a stinge focul se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie și se ia tigaia de pe foc. Focul se ține mic, nimic nu trebuie să se ardă.

La tigaia luată de pe foc se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Cu mare grijă se amestecă toate ingredientele după ce se condimentează cu sare și piper. Se obține o mâncare extrem de simplu de preparat și foarte gustoasă. Se poate combina cu spaghete sau cu orez simplu fiert, dar creveții aceștia merg de minune și alături de 2 felii de pâine prăjite. Poftă bună!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page