Retete

RETETA | Salată cu ciuperci şi ficăţei

Ingrediente:

300 g ficăţei de pui
250 ml lapte
500 g ciuperci champignon mici
10 g unt
1 morcov mare
1 cartof mare
1 fir de praz
pătrunjel verde
50 ml supă de pui sau de legume
50 ml vin alb demisec
2 linguri smântână
sare
piper

Mod de preparare:

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece şi îi laşi într-un castron acoperiţi cu lapte rece circa 30 de minute, apoi îi scurgi bine şi îi usuci cu prosoape absorbante.

Separat, fierbi morcovul şi cartoful în apă cu sare, iar prazul îl opă-reşti 3-4 minute în apă clocotită. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi ciupercuţele întregi spălate bine şi scurse. Le sotezi circa 10 minute, apoi adaugi ficăţeii şi continui sotarea până când ficăţeii sunt bine pătrunşi. Îi scoţi deoparte şi îi păstrezi calzi.

În tigaie, adaugi vinul peste ciupercuţe şi le fierbi până se evaporă, apoi pui supa, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi continui fiertul până când scade bine zeama. Adaugi ficăţeii şi smântâna, dai focul mic şi laşi totul să fiarbă încă 5 minute.

Aşezi ficăţeii şi ciupercuţele pe un platou cald, adaugi cartoful şi morcovul tăiate bastonaşe, decorezi cu rondele de praz, pătrunjel verde tocat şi serveşti imediat.

sursa foto: Shutterstock

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page