Retete

RETETA | Pește în sos alb

Ingrediente:

4 fileuri de pește

sare

piper

2 linguri unt

50 g făină

1 lingură ulei

4 căței de usturoi

200 ml apă

2 linguri amidon

3 linguri zeamă de lămâie

capere, opțional

70 ml vin alb

100 ml smântână

pătrunjel

Mod de preparare:

Condimentezi fileurile de pește cu sare și piper, după gust, apoi le treci prin făină. Încingi untul și uleiul în tigaie și rumenești câte 4 minute pe fiecare parte. Adaugi cățeii de usturoi întregi, îi lași un minut, apoi torni vinul și firebi 5 minute, apoi adaugi 150 ml apă și zeama de lămâie.

Dizolvi amidonul în apa rămasă și-l pui în tigaie, împreună cu smântâna pentru gătit, mai lași să fiarbă câteva minute, până se îngroașă sosul, apoi adaugi caperele și mai ții pe foc un minut.

Servești peștele cu pătrunjel tocat.

Sursa https://www.aimeemars.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page