Retete

RETETA | Cartofi carbonara la cuptor

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi
1 ceapă
100 de grame de cașcaval
50 de grame de bacon
1 lingură de unt
150 de grame de curcan
300 de mililitri de smântână
1 ou
pătrunjel
sare
piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se spală cartofii și se curăță. Se taie rondele sau cuburi. Se fierb într-o cratiță cu apă și puțină sare, timp de 10 minute. Se pot fierbe și întregi și tăiați apoi, acest lucru rămâne la alegerea voastră.

Se amestecă într-un bol smântâna cu oul și cașcavalul dat pe răzătoare. Se potrivește cu sare și piper negru măcinat, după gust. Se curăță și se toacă ceapa. Se prăjește puțin în tigaia încinsă cu unt. Se taie carnea de curcan în cuburi și se adaugă în tigaia cu ceapă. Se amestecă și se prăjește pentru 5-10 minute. Se prăjește și bacon-ul într-o tigaie uscată.

Se unge o formă de copt cu unt și se așează cartofii în ea. Se toarnă apoi amestecul cu smântână. Se acoperă cartofii cu carnea prăjită și cu bacon-ul. Se dă la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute. Se scot cartofii din cuptor și se presară pătrunjel tăiat și cașcaval ras, apoi se mai poate băga puțin la cuptor, până ce se topește cașcavalul.

Atenție! Carnea de curcan poate fi înlocuită și cu carne de pui, iar în loc de cașcaval normal se poate folosi și mozzarella sau parmezan, după gust.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page