Retete

RETETA | Aripioare de pui în stil mediteranean

Ingrediente:

10 aripioare de pui
200 g măsline
5-6 linguri ulei de măsline
1 crenguţă de rozmarin
1 crenguţă de salvie
1 căpăţână de usturoi
3 căţei de usturoi
1 lămâie
zeama de la 2 lămâi
3 foi de dafin
sare
piper

Mod de preparare:

Se spală aripioarele de pui, se zvântă cu prosoape absorbante şi se aşază într-un castron mare. Separat, în alt vas, se amestecă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare, piper, cei 3 căţei de usturoi zdrobiţi, rozmarinul, salvia, frunzele de dafin şi se toarnă peste aripioare. Se acoperă castronul şi se pune la rece pentru aproximativ 30 de minute. Se aşază aripioarele marinate într-o tavă, se adaugă printre ele felii de lămâie, măsline şi căpăţâna de usturoi, necurăţată de coajă (dar spălată bine) şi tăiată pe jumătate. Se stropesc cu sosul marinat şi se introduc în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute, până ce se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page