ImportantLocal

LOCAL | Atenție, șoferi! Schimbări la Inspecția Tehnică Periodică!

O noua schimbare la Inspectia Tehnica Periodica, prevazut intr-un proiect de lege care-si asteapta votul la Camera Deputatilor. Iata ce trebuie sa faca soferii in cazul in care legea va fi adoptata!

Noua schimbare propusa este ca soferii sa aiba 15 zile la dispozitie sa faca inspectia tehnica periodica dupa ce au fost prinsi cu ITP-ul expirat. La ITP schimbarea cea mai importanta este renuntarea la sanctiunea care prevede ridicarea imediata a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare.

De asemenea, aceste noi reguli la ITP nu vor scapa soferii de amenda. Aceasta modificare ce este in favoarea soferilor le permite pastrarea talonului si le va permite acestora sa isi deplaseze vehiculul pe roti pana la o statie ITP in vederea efectuarii unei noi inspectii.

Schimbarile ce au fost facute in legislatie  in data de 20 mai 2018 au implicat scoaterea placutelor de inmatriculare de pe vehicul, suspendarea inmatricularii si ridicarea talonului. Fara acestea, soferul nu avea voie sa mai conduca vehiculul pe drumurile publice si nici sa-l tracteze, ci doar sa-l transporte pe platforma pana la o statie ITP sau la domiciliu, dupa preferinte si nevoi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page