Retete

RETETA | Zacuscă de fasole boabe

Ingrediente

250 gr fasole
2 cepe mari
1/2 kg ardei capia
2 linguri bulion
50 ml ulei
sare, piper
foi de dafin
cimbru, boia

Mod de preparare

Fierbem fasolea in apa cu sare, o scurgem si o lasam deoparte. Adaugam apoi morcovul si pastarnacul tocat marunt completam cu apa si lasam la fiert. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile o dam deoparte.
Ardeii ii coacem, ii curatam si ii taiem fasii.
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar pana devine translucida. Adaugam fasolea si ardeiul completam cu apa, punem cateva foi de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand a scazut adaugam bulionul, condimentam cu sare, piper, cimbru si boia si mai dam intr-un clocot
Daca doriti sa faceti pentru iarna mariti cantitatile si dupa ce puneti in borcane capsati si fierbeti la bain-marie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page