Retete

RETETA | Supă de cartofi cu bacon afumat

Ingrediente:

  • 800g cartofi taiati cubulete
  • 100g telina
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 200g bacon afumat
  • 5 linguri unt
  • 5 linguri faina
  • 2 cani lapte
  • 2 cani supa de pui
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o oala adauga cartofii, telina, ceapa si baconul si toarna supa de pui peste. Lasa totul sa fiarba timp de 10-15 minute sau pana cand supa este gata. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Separat, intr-o tigaie sau o oala pentru sosuri topeste untul si adauga faina. Amesteca bine apoi adauga treptat cate putin lapte. Lasa compozitia sa iarba la foc mic, amestecand continuu, pana obtii o pasta cremoasa si lipicioasa.

Adauga amestecul peste cartofi si lasa totul sa dea in clocot. Stinge focul si asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.

Serveste supa de cartofi cu bacon afumat calda. O poti decora cu putina ceapa verde.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page