Retete

RETETA | Chiftele de primăvară, din urzici

Ingrediente:

  • 3 cepe albe
  • 800g urzici
  • 3 felii de paine
  • 3 oua
  • 2 fire de usturoi verde sau 2 catei de usturoi bine pisati
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu legumele uscate, cand ceapa incepe sa prina o culoare maronie se adauga putina apa si se lasa sa farba pana cand legumele se inmoaie. Se lasa la racit la temperatura camerei.

Intre timp, se pun si urzicile la fiert in putina apa, apoi scurge-le bine si stoarce surplusul de zeama cu ajutorul mainii.

Amesteca apoi ceapa cu urzicile, usturoiul si mararul (netocat). Daca folosesti usturoi verde, taie-l in 3-4 bucati. Toate aceste ingrediente se trec prin masina de tocat. La final se toaca si feliile de paine.

Se amesteca totul foarte bine si se adauga ouale. Cand obtii un aluat omogen se asezoneaza dupa gust cu sare si pieper.

Din compozitia obtinuta se formeaza chiftele de marimea dorita, si se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in baie de ulei. O alternativa mai sanatoasa a acestor chiftele este sa le coci la cuptor pana cand prind o crusta la suprafata.

Serveste chiftelele din urzici alaturi de un sos usor, din iaurt cu lamaie.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page