Retete

RETETA | Ciuperci umplute cu piept de pui și sos pesto

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie, mica, taiata in sferturi
  • 80g sos pesto
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare kosher
  • piper negru, poaspat macinat
  • 3g piept de pui la gratar
  • 4 ciuperci champignion, cat mai mari (de preferat maronii)
  • 90g mozzarella rasa

Mod de preparere: 

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pune pe aragaz o tigaie-gratar si unge-o cu ulei. Aduga sfeturile de ceapa si frige-le pe toate partile pana sunt bine patrunse. Indeparteaza-le de pe gratar si lasa-le sa se raceasca putin, apoi toaca-le marunt.

Taie si pipetul de pui cat mai marunt.

Intr-un vas incapator amesteca ceapa, sosul pesto, uleiul de masline si pieptul de pui. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt adauga ciupercile si umple-le cu compozitia de mai sus, apasand usor cu lingurita, pentru a nu ramane goluri de aer.

Adauga ciupercile in tigaia-gratar si frige-le pana cand se inmoaie. Tranfera-le apoi intr-o tigaie, adauga branza rasa deasupra si coace-le timp de 2-3 minute, sau pana cand branza se topeste si prinde o crusta aurie.

Serveste ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto calde, alaturi de un pahar de vin alb sau roze.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page